Over mij

Natuurlijk begroet ik je graag in levende lijve, maar ik kan me voorstellen dat je eerst wat meer over me wilt weten! Ik ben Petra Dekkers (1980). Na mijn opleidingen Sociaal Pedagogisch Werk en Culturele en Maatschappelijke Vorming heb ik altijd met veel plezier en verwondering met kinderen gewerkt. Het leukst was werken met kinderen op een boerderij. Toen ervaarde ik: dit voelt als compleet. Misschien omdat ik zelf met dieren om me heen opgroeide op een boerderij, maar ook omdat ieder kind (maar wij volwassenen ook) gelukkig worden van natuur om zich heen. In de natuur stop je met piekeren, je geest komt tot rust en je krijgt nieuwe inzichten. Veel kinderen hebben van nature nog hun verwondering voor de natuur.

In 2012 emigreerde ik met mijn man en zoon naar Zuid-Frankrijk. Hier werd ons gezin compleet met de geboorte van onze tweede zoon, en werd ik door het wonen in een andere, prachtige, omgeving als mens completer. Ik had zoveel gewoontes of patronen waarvan ik me niet eens bewust was dat ik ze had of in stand hield; door emigreren liet ik letterlijk en figuurlijk veel los en dat maakte ruimte voor nieuwe inzichten. De energie die ik voelde door in het 'hier en nu' te leven was enorm.

In Frankrijk was ik gastouder voor Lenny. Zijn moeilijke thuissituatie en het verschil dat ik als gastouder in zijn leven kon maken, maakte dat ik mijn werk met kinderen verder wilde toespitsen op kinderen die het moeilijk hebben. Toen we na drieënhalf jaar voor werk terugkeerden naar Nederland, wist ik dat ik kinderen wilde begeleiden die hulp nodig hebben . In 2016 heb ik de opleiding tot kindercoach afgerond en deze combineer ik met trainingen voor intuïtieve en persoonlijk ontwikkeling en mijn opleiding tot energetisch kindertherapeut, waardoor ik mijn invoelend vermogen in kan zetten als basis voor mijn werk in praktijk 'in het gras'. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!